BPM betalen bij een auto importeren

Als je je droomauto eindelijk gevonden hebt zijn er nog een paar zaken waar je rekening mee dient te houden. Je zal transportkosten, keuringskosten, rest-BPM en eventueel BTW moeten betalen. De grootste kostenpost is de BPM die je aan de Belastingdienst betaalt. Houd er rekening mee dat de BPM op veel verschillende manier berekend kan worden. Kijk dus zelf altijd ook even na hoeveel de BPM-kosten voor je auto zullen gaan worden.

Hoe wordt het BPM-bedrag berekend?

Het betalen van het juiste BPM bedrag is ingewikkelder dan je wellicht zou denken. Er zijn verschillende manieren om het te berekenen. Hierbij is het van belang hoe milieuvriendelijk je auto is, wat het bouwjaar van het voertuig is en wat de cataloguswaarde is. Als je auto duurder is, en wanneer de auto meer belastend is voor het milieu is, moet je dus meer BPM afdragen aan de belastingdienst.

Waarom het interessant kan zijn om een auto te importeren

Steeds meer mensen kiezen ervoor om aan auto of motor uit het buitenland te importeren, en dat is natuurlijk niet voor niets. De prijzen zijn een stuk lager in het buitenland. Zelfs als je de kosten van het importeren hierbij op rekent, ben je een vaak voordeliger uit. De meeste auto’s worden geïmporteerd uit onze buurlanden, Duitsland en België. Wil je kijken of dit interessant kan zijn voor jou? En wil je besparen op de BPM? Neem contact op we leggen je graag uit hoe het precies werkt.

Vraag een gratis overzicht aan van de BPM-kosten

Omdat wij er als importeurs veel mee te maken hebben, hebben wij ons gespecialiseerd in het uitvoeren van het hele traject, we regelen dus ook het papierwerk en de BPM-berekening voor je. Wil je van tevoren weten waar je aan toe bent als je een auto gaat importeren? Vraagt dan nu geheel kosteloos aan overzicht aan.

Post Written by

Geen reacties

Laat Een Reactie Achter