Gloednieuwe Volkswagen uit Hannover

Gloednieuwe Volkswagen uit Hannover

Ik las de laatste maanden veel op het internet over auto importeren uit Duitsland. Punt is dat kopen in Duitsland een stuk voordeliger is dan in eigen land. Een buurman van mij sprak ik laatst die heeft iets van 20,000 Euro bespaard op zijn meest recente aankoop een Audi. Hij had dezelfde auto, hetzelfde model bij de dealer zien staan en dit was het prijsverschil. Enfin zoals de slogan van Mediamarkt gaat je bent toch niet gek, je gaat toch niet meer betalen terwijl elders niet veel verderop dezelfde auto veel goedkoper aangeboden wordt.

De eerste stap in een auto import is kijken op Mobile.de en tevens wellicht AutoScout24. Er zijn vele van dit soort websites, maar dit zijn wel zo een beetje de grootste van die sites. Na een paar weken zoeken, ik was op zoek naar een nieuwe Volkswagen voor de duidelijkheid vond ik er eentje. Deze verkoper is gevestigd in Hannover. En het prijsverschil met dezelfde auto hier in Nederland is tevens exorbitant. Dus zeker de moeite waard.

Verder stappen die genomen dienen te worden staan hier beschreven: easyimport gids. Denk aan papierwerk. De BPM, kenteken, transport. Allemaal dingen waar ik helemaal geen zin in heb, dus heb ik alles gewoon uitbesteed aan dit bedrijf: easyimport.nl. Geen enkele moeite aan mijn kant. De auto had ik binnen een paar weken rijklaar voor de duur. En dus duizenden Euro’s goedkoper uit dan wanneer ik in Nederland had gekocht bij de dealer. Echt een no brainer wat mij betreft. Indien de situatie niet verandert qua de Nederlandse auto markt koop ik voortaan altijd mijn auto in Duitsland net zoals dat ik gadgets uit China bestel met Aliexpress, in sommige landen is het gewoon ongelooflijk onverklaarbaar veel goedkoper om iets aan te schaffen. En op auto vlak is dat echt Duitsland dus hier zou ik aanbevelen om te beginnen met zoeken naar je volgende auto aankoop.

Post Written by

Geen reacties

Laat Een Reactie Achter