Hoe ziet een slipcursus eruit?

anti slipcursus  wat een kik!Een slipcursus is iets wat veel mensen altijd al eens willen doen. Combineer een leerzame dag met gezelligheid en een bijzondere ervaring. Er is de mogelijkheid om iemand mee te nemen naar de anti slip cursus, die persoon kan dan zien hoe je steeds beter wordt en hoe je auto slipt over het asfalt.

De anti slip cursus begint met een theoretisch deel. Tijdens dit eerst onderdeel word er gesproken over  kijkgedrag, wat een auto doet op bepaalde wegdekken en over weersomstandigheden. Hierna begint het echte werk en gaan je de baan op.

De slipcursus vindt plaats op een speciale slipbaan. Hier mag je echter niet zomaar op rijden, voordat,  duidelijk wordt uitgelegd wat de bedoeling is en hoe je moet sturen. Je doet op deze baan verschillende oefeningen en reageert op gesimuleerde noodsituaties. Leer bijvoorbeeld hoe je een noodstop moet maken en wat je moet doen als je achterwiel gaat slippen. Maar ook wat de juiste kijktechniek is, hoe je het beste kan uitwijken voor hindernissen en je leert remmen en uitwijken met en zonder ABS. De hoeveelheid oefeningen die je doet, hangt af van de duur van de gekozen cursus.

Slipcursus: Leer Een Slip Van 360 Graden Feilloos Te Corrigeren

De laatste oefening die gedaan wordt, is het corrigeren van de achterwielslip. Wat als je achterwiel opeens gaat slippen midden op de weg? Zet de auto veilig stil door een slip van 180 graden of zelfs een slip van 360 graden feilloos te corrigeren.

Je volgt de slipcursus samen met een aantal andere cursisten. Als de andere cursisten oefenen zit jij bij hen in de auto, hier leer je ook weer van. Er wordt gerouleerd zodat je ook genoeg tijd krijgt om zelf te oefenen.

Ga voor een slipcursus en leer te anticiperen op noodsituaties. Vergroot je eigen veiligheid en dat van je medepassagiers. Voel je veiliger in extreme weersomstandigheden en ga met een zelfverzekerd gevoel de weg op.

De slip cursus is beschikbaar in vele plaatsen in Belgi√ę, kijk waar bij jou in de buurt eens anti slip cursus gedaan kan worden en geef je snel op voor een leuke dag, waar je ook nog iets van opsteek.

 

Post Written by