Mijn aanhanger is gestolen, valt dit onder de dekking van mijn autoverzekering?

Een aanhanger is ontzettend handig voor wanneer je net even wat meer laadruimte nodig hebt. Vooral wanneer je niet zelf een busje hebt. Je koppelt hem eenvoudig aan je trekhaak en de stroom en je bent klaar om te gaan. Verhuizingen worden er veel makkelijker door en ook gereedschap vervoer je eenvoudig van de ene naar de andere plek. Ontzettend vervelend is dan, wanneer jouw aanhanger opeens gestolen wordt. Ze zijn immers niet echt goedkoop te noemen en wellicht gebruik je hem wel vrijwel dagelijks.

Misschien heb je wel een meevaller en valt de gestolen aanhanger onder je autoverzekering, denk je nog bij jezelf. Maar hoe zit dit nu precies? Hieronder leggen we precies uit of je aanhanger onder de autoverzekering valt.

Is de aanhanger meeverzekerd?

Het goede nieuws is dat in principe de aanhanger meeverzekerd is met de autoverzekering. Uiteraard moet je jouw auto direct verzekeren nadat je hem gekocht hebt. Anders krijg je een boete van de RDW. Het slechte nieuws? Dat hier wel voorwaarden aan zitten. De belangrijkste voorwaarde is dat de aanhanger aan de auto vastgekoppeld moet zijn, voordat de verzekering ook hiervoor geldt. Wordt jouw aanhanger gestolen terwijl die losgekoppeld naast de auto staat? Dan valt deze niet onder de autoverzekering. Het zelfde geldt voor schade die je met een aanhanger veroorzaakt. Rij je hem achteruit tegen een auto aan, dan is de schade meeverzekerd. Heb je de aanhanger losgekoppeld en duw je er een paaltje mee omver? Dan valt de schade niet onder de autoverzekering.

Welke autoverzekering moet ik hebben tegen diefstal?

Ondanks dat de aanhanger onder de autoverzekering valt, betekent dit nog niet dat de aanhanger ook gedekt is tegen diefstal. Dit is namelijk afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten. Om diefstal te dekken moet je minimaal een WA beperkt casco verzekering afgesloten hebben. Is er alleen een WA verzekering afgesloten? Dan vis je helaas achter het net. Deze verzekering dekt alleen de schade die jij veroorzaakt aan een ander ten tijde van een ongeluk. Als je een aanhanger hebt ben je dus waarschijnlijk beter af met een WA beperkt casco verzekering.

Moet je vaak op gevaarlijke manieren manoeuvreren met de aanhanger? Dan is het veroorzaken van schade zo gebeurd. Het is dan verstandig om een ALL-Risk verzekering op zijn minst te overwegen. Dat is wel een dure autoverzekering, maar daar mee ben je wel goed gedekt voor schades. Schades aan auto’s kunnen al snel honderden euro’s worden, wat aanzienlijk meer is dan de jaarlijkse premie. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het veroorzaken van schade is zo gebeurt. Vooral voor onervaren aanhanger rijders is de ALL-Risk verzekering aan te raden. Hiermee wordt namelijk ook de schade gedekt die jij aan je eigen auto en aanhanger lijdt. Zodat je niet zelf voor deze kosten hoeft te betalen.

Bedenk dus goed op welke manier jij je auto laadt verzekeren op het moment dat je een aanhanger aanschaft. Zo voorkom je dat je niet gedekt bent bij diefstal.

Post Written by

Geen reacties

Laat Een Reactie Achter