Waarom je nieuwe autobanden moet inrijden

Waarom je nieuwe autobanden moet inrijden

Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om versleten autobanden te vervangen door nieuwe banden. Autobanden worden als versleten beschouwd wanneer ze een profieldiepte van 1,6 mm of minder hebben. Het is verstandig om ze te vervangen zodra ze een profieldiepte van minder dan 2 mm hebben.

Hebben jouw banden minder dan dit profiel? Kies er dan voor om nieuwe banden aan te schaffen, dat kan bijvoorbeeld op Profile.nl waarop je via deze link ook nog eens korting ontvangt. Zo bespaar je ook nog eens flink op de aanschaf van nieuwe autobanden!

Op het moment dat je de banden hebt laten vervangen is het belangrijk om deze in te rijden. Dit zorgt ervoor dat er zorgeloos met de nieuwe bandenset gereden kan worden.

De structuur

Autobanden bestaan uit verschillende lagen canvas en rubber, wat zorgt voor een optimale lekbestendigheid en grip. Het loopvlak van een autoband is gemaakt van stevig en stug rubber, terwijl de zijkanten ook een zacht soort rubber bevatten. Dit voor het opvangen van de schokken.

De gordel lagen zijn van staaldraad voorzien. Dit stalen draad zorgt voor extra stevigheid van de band, waardoor de banden bestendig zijn tegen hoge snelheden, ruig terrein en scherpe hoeken. Op het moment dat een autoband de fabriek verlaat, zit er nog een dun laagje siliconen op het loopvlak. Dit laagje voorkomt dat de banden aan de vormen waarin ze gemaakt worden blijven kleven. Daarom is het belangrijk om de nieuwe banden altijd in te rijden.

Om dit laagje van de banden af te slijten is het noodzakelijk om er eerst 150 √° 300 kilometer mee te rijden. Ga dus gerust een aantal rondjes in de omgeving rijden, het is belangrijk om ook wat krappe bochten te rijden voor het slijten van het siliconen laagje.

Post Written by

Geen reacties

Laat Een Reactie Achter